De nieuwe Bundel

Van september 2018 tot juni 2019 wordt De Bundel, het gebouw waar de Bibliotheek Dieren jarenlang was gehuisvest, verbouwd. Het gebouw wordt compleet gemoderniseerd en energiezuinig gemaakt om er straks ruimte te bieden aan de Bibliotheek Dieren, het serviceloket van de gemeente Rheden, de speel-o-theek, het loket van de Rabobank en Cultuur­bedrijf Riqq. De Bibliotheek Dieren is tijdens de verbouwing van De Bundel gevestigd aan de Wilhelminaweg in Dieren. Daar wordt onder meer een plan gemaakt voor de nieuwe inrichting van de Bibliotheek Dieren.

Op deze pagina zie je tekeningen en elementen van de nieuwe inrichting. Welke kleuren we gebruiken, hoe de collectie gepresenteerd gaat worden en meer. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Volgende Vorige 1 van 13

Wat komt waar? De plattegrond van de nieuwe Bundel

1. Op deze afbeelding zie je De Bundel van bovenaf. Aan de onderkant van de tekening is de ingang. Het grootste deel van het gebouw zal gebruikt worden door de bibliotheek, met aan de rechterkant 4 kantoorruimtes (roze). Rechts boven, in de hoek, komt het serviceloket van de gemeente (lichtgroen). De lichtblauwe ruimtes zijn gereserveerd voor Riqq. Het lichtpaarse deel wordt de Speel-o-theek. (actief)
  2. Een impressie van de tribuneruimte, waar Riqq onder meer activiteiten gaat organiseren en waar lezingen kunnen plaatsvinden.
Onder de traptreden komt een gezamenlijke opslagruimte.
  3. De nieuwe Bibliotheek Dieren krijgt een aantal 'werkhuisjes', waar je rustig kunt gaan lezen, werken of studeren.
  4. De Bibliotheek Veluwezoom richt haar vestigingen in volgens het 'retail'principe. Kleur speelt daarin een belangrijke rol.
  5. De boeken worden minder in kasten gezet, meer frontaal verrijdbaar
  6. Aan de hand van een 'scan' wordt bekeken hoeveel ruimte de verschillende soorten boeken moeten krijgen. Volledig toegespitst op de bezoekers van Dieren.
  7. Hier vind je straks alle tijdschriften!
  8. Herkenbaar in de nieuwe bibliotheek zijn de 'focuspunten' of 'beleefwerelden'. Kennis en ervaringen uit de detailhandel vormen hiervoor de basis. Boeken en andere materialen, fictie en non-fictie, worden gerangschikt naar interessegebied en veel vaker frontaal  gepresenteerd.
  9. In deze mooie kast staan straks de gereserveerde materialen.
  10. Een gezellige ruimte om even te gaan zitten. Deze schets is nog niet definitief, maar dit is wel het idee.
  11. Op een centrale plek in de ruimte lever je je geleende materialen in, kun je kopiëren en printen en staat de koffieautomaat.