Boekenweek

• 20.00 - 22.15 uur
  • De Moeder De Vrouw

thema Boekenweek 2019

Moeder en vrouw zijn twee identiteiten. In hoeverre zijn zij met elkaar verbonden? Het thema kent verschillende perspectieven: een moeder is niet alleen moeder, zij is ook vrouw, minnares, manager, binnenvaartschipper of schrijver. Bovendien staat iedere moeder altijd in relatie tot haar kind, een invalshoek die in de literatuur vele markante moeders voortbracht, van Medea tot oermoeder.

• Gezamenlijk programma

regio Veluwezoom

Van 23 t/m 31 maart is er in de regio Veluwezoom van alles te doen rond de Boekenweek. De Bibliotheek Veluwezoom, boekhandel Meijer & Siegers uit Oosterbeek, boekhandel Jansen & de Feijter uit Velp, The Read Shop Dieren en Filmhuis Dieren hebben een gezamenlijk programma samengesteld rond het thema van de Boekenweek ‘De moeder de vrouw’.

• de Bibliotheek Veluwezoom

• Meijer & Siegers

• The Read Shop Dieren

• Jansen & de Feijter

• Filmhuis Dieren

De boeken achter de gasten

• Moeder van glas

Roos Schlikker

Een dochter schrijft het waargebeurde verhaal over haar moeder, die leed aan een bipolaire stoornis.

Gedrukt boek

Bekijk details van Moeder van glas

• I love you Rietveld Bekijk details

Jessica van Geel

I love you, Rietveld is het verhaal over de (geheime) liefde tussen de vermaarde ontwerper en architect Gerrit Rietveld en Truus Schröder. Meer dan veertig jaar lang hadden zij een relatie.

Bekijk details van I love you Rietveld

• Ach kind toch

Cornald Maas

Tv-presentator en -commentator Cornald Maas (1962) schetst een beeld van zijn moeder aan de hand van de vele brieven die hij van haar ontving sinds hij zijn moeders huis verliet.

Gedrukt boek

Bekijk details van Ach kind toch

Moeders in de hoofdrol

• Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend

Arjen Lubach

Een 24-jarige jongeman vertelt over zijn leven, zijn vader en moeder, zijn oom door wie hij de helft van zijn leven is opgevoed, zijn vriendinnetjes en zijn grote romantische liefde.

Gedrukt boek

Bekijk details van Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend

• Moeders van anderen

Mirthe van Doornik

Twee zussen kunnen alleen maar zwijgen over hun drinkende moeder en hun angsten, waarbij de ene er min of meer in slaagt in het gewone leven mee te draaien terwijl de andere steeds meer vervreemd raakt...

Gedrukt boek

Bekijk details van Moeders van anderen

• Dik, druk en dronken

Nanda Roep

Als Janine veertig is, besluit ze het roer om te gooien, met grote gevolgen voor zichzelf en voor haar gezin.

Gedrukt boek

Bekijk details van Dik, druk en dronken

• Onder de Italiaanse zon

Santa Montefiore

Een 68-jarige Engelse weduwe gaat terug naar Italië waar ze vroeger heeft gewoond en haar grote liefde heeft gevonden.

Bekijk details van Onder de Italiaanse zon

• Vrouwen in de 20ste eeuw

Korte biografieën van 1001 vrouwen die op uiteenlopende terreinen en om verschillende redenen een opmerkelijke rol speelden in de geschiedenis van Nederland tijdens de twintigste eeuw.

Bekijk details van Vrouwen in de 20ste eeuw

• Het jaar dat ik (2×) moeder werd

Aaf Brandt Corstius

De bekende columniste vertelt over haar ervaringen tijdens en na de geboorte van haar twee kinderen.

Bekijk details van Het jaar dat ik (2×) moeder werd

• www.bibliotheekveluwezoom.nl/boekenweek