Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Over de grens

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek.

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Muzikale vertelvoorstelling 'Verschrompelde druiven, maar goddelijk zoet'

Houd je van literatuur, theater en muziek? Laat je dan meevoeren door deze ontroerende, muzikale voorstelling, gebaseerd op verhalen uit ‘Het boek van de eeuwige korte liefdes’, van de Frans-Russische auteur Andreï Makine. De voorstelling het Muzikaal VertelTheater neemt je mee naar het leven in de Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog, waarin ondanks de gescheiden werelden van Oost en West liefde altijd mogelijk is.

Dinsdag 9 november 2021
de Bibliotheek Dieren

Muzikale vertelvoorstelling 'Het kleine meisje van meneer Linh'

Als bij een bombardement in Vietnam z’n zoon en schoondochter omkomen, besluit meneer Linh met z'n kleindochter te vluchten. Hij komt aan in een Franse havenplaats, waar hij wordt opgevangen. In die vreemde, stedelijke omgeving houdt de zorg voor z’n kleine meisje hem op de been. Op een dag ontmoet meneer Linh een oude Fransman die twee maanden ervoor zijn vrouw heeft verloren. Hoewel ze elkaar niet kunnen verstaan, ontstaat er een hechte band tussen hen. Als meneer Linh en het kleine meisje plotseling naar een andere opvang worden overgeplaatst, komt er onverwacht een einde aan hun dagelijkse ontmoetingen. Zullen ze elkaar ooit nog terugzien?

Gebaseerd op de aangrijpende gelijknamige novelle van Philippe Claudel, met muziek van fluitist/saxofonist Ric Stokes.

Dinsdag 2 november
19.30-21.00 uur
de Bibliotheek Oosterbeek

Cadeau van de Bibliotheek

De wandelaar van Adriaan van Dis

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles...

Bekijk dit boek

Andere titels van Adriaan van Dis

Nederland Leest Junior

Katvis van Tjibbe Veldkamp

In Katvis gaat een jongen voor een vriend over zijn eigen grenzen heen: hij doet dingen die hij helemaal niet durft. Misschien zou dit verhaal ook over jou kunnen gaan of over iemand die je kent. Lees het en oordeel zelf.

Bekijk dit boek

Andere titels van Tjibbe Veldkamp

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books en luisterboeken van Adriaan van Dis

E-books en luisterboeken van Tjibbe Veldkamp

Meer lezen over reizen, grenzen verleggen en je wereld vergroten?

• www.bibliotheekveluwezoom.nl/nederlandleest