Veelgestelde vragen over Mijn bibliotheek

In Mijn bibliotheek kun je je eigen bibliotheekzaken regelen. Op deze pagina vind je informatie over inloggen, wat je er kunt doen en hoe je problemen kunt oplossen. Kom je er zelf niet uit? Onze medewerkers helpen u graag verder.

Wat is 'Mijn bibliotheek'?

Mijn bibliotheek is het deel van de website waar je je eigen bibliotheekzaken kunt regelen. Je ziet bijvoorbeeld wat je hebt geleend en welke materialen je hebt gereserveerd. Ook kun je materialen verlengen, gegevens wijzigen, andere leners koppelen en het saldo op je pas ophogen.

Hoe ga ik naar 'Mijn bibliotheek'?

1. Ga naar Mijn bibliotheek (via de knop 'Mijn bibliotheek' of de homepage van deze website of in het tekst menu boven aan alle webpagina's).
  2. Log in met je lenersnummer (de 12 cijfers die op je bibliotheekpas staan) en je wachtwoord. Je wachtwoord moet bestaan uit ten minste 8 posities. Gebruik 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 van deze tekens: .@!#$%*+-/=?{}|

Ik weet mijn wachtwoord niet meer. Wat moet ik nu doen?

Als je e-mailadres bekend is bij de bibliotheek, kun je zelf een nieuw wachtwoord aanvragen via 'Mijn bibliotheek'.

1. Ga naar 'Mijn bibliotheek'.
  2. Volg de aanwijzingen in het venster die staan bij 'Wachtwoord vergeten?'. Je krijgt een e-mail met een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Nb. Om gebruik te kunnen maken van deze service, moet je huidige e-mailadres bekend zijn. Is dat niet het geval? Neem dan contact met ons op.

Kan ik zien welke titels ik al eens geleend heb?

Ja, dat kan. Als je een overzicht wilt krijgen van de titels die je bij de bibliotheek hebt geleend, activeer dan de 'Uitleengeschiedenis' in Mijn bibliotheek. Die mogelijkheid vind je bij ‘Persoonlijke gegevens’. Vanaf het moment van activeren wordt je uitleengeschiedenis dan bijgehouden (niet met terugwerkende kracht).

Hoe kan ik zien welke materialen ik geleend heb? Hoe kan ik deze verlengen?

Een overzicht van je geleende materialen vind je in Mijn bibliotheek bij 'Uitleningen en verlengen'. Volg de aanwijzingen op scherm om materialen te verlengen.

Als er geen mogelijkheid is om te verlengen, kan het zijn dat een andere lener deze heeft gereserveerd of dat de maximale leentermijn is bereikt. Je moet de geleende materialen dan terugbrengen naar de bibliotheek.

Ik wil mijn wachtwoord veranderen. Kan dat?

Je kunt je wachtwoord zelf wijzigen in 'Mijn bibliotheek'.

1. Log in bij 'Mijn bibliotheek'
  2. Ga naar 'Persoonlijke gegevens'
  3. Klik op 'Wijzig wachtwoord'
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm en klik op 'OK'
  5. Je ontvangt per e-mail een bericht dat je een wijziging hebt aangebracht

Ik wil graag weten welke nieuwe titels binnen zijn gekomen. Hoe kan ik dat zien?

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe titels in je bibliotheek, kun je onze digitale aanwinstenlijst bekijken. Hierin vermelden wij de nieuwkomers in onze collectie.
Daarnaast kun je in 'Mijn bibliotheek' ook een interesseprofiel aanmaken en aangeven dat je een e-mail wilt ontvangen als er nieuwe materialen zijn binnengekomen die passen bij jouw interesses.

Is betalen via Mijn bibliotheek wel veilig?

Betalen via iDEAL is makkelijk en veilig. Je herkent een beveligde verbinding aan een 'slotje' dat voor de url staat.