Vacatures

Leren, Lezen en Informeren zijn de kernfuncties waar de Bibliotheek Veluwezoom voor staat. Zij werkt vanuit een compacte, slagvaardige organisatie met zes vestigingen in de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal.

De Bibliotheek Veluwezoom werkt samen met lokale en regionale organisaties, instellingen en opdrachtgevers. Zij biedt digitale en fysieke toegang tot onafhankelijke kennis en informatie en creëert een inspirerende omgeving waar ruimte is voor educatie, cultuur en ontmoeting. Bij de Bibliotheek Veluwezoom staat de klant centraal.

Voorlezen bij gezinnen: de VoorleesExpress

De voorleesExpress is op zoek naar voorleesvrijwilligers en coördinatoren. Iets voor jou?

Wat doet een voorlezer?

Als voorlezer lees je wekelijks voor aan kinderen met een taalachterstand. Je komt twintig keer bij het gezin thuis op een vast moment. Als voorlezer laat je kinderen én de ouders kennismaken met interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Samen met het gezin kijk je hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator.

Wat doet een coördinator?

Als coördinator begeleid je voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen kijk je hoe het voorlezen een plek kan krijgen in de thuissituatie. Je organiseert bijeenkomsten met jouw voorlezers en bezoekt de gezinnen. Voor je aan de slag gaat, krijg je een training.

Meer weten of meedoen?

Neem contact op met VoorleesExpress Veluwezoom (gemeenten Rheden, Rozendaal en Renkum) Mail: veluwezoom@voorleesexpress.nl

08-2021

Voorleesvrijwilliger worden!?

Voorleesteam Rheden zoekt versterking

Omdat lezen en voorlezen goed zijn voor de taalontwikkeling van kinderen, ondersteunt de Bibliotheek Veluwezoom scholen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en buurthuizen in de gemeente Rheden met diverse voorleesactiviteiten. Deze voorleesactiviteiten worden grotendeels gedragen door enthousiaste vrijwilligers; mensen die affiniteit hebben met jonge kinderen en een steentje willen bijdragen aan hun ontwikkeling en aan de maatschappij. En een zinvolle en dankbare tijdsbesteding zoeken.

Omdat het aantal voorleesactiviteiten gestaag toeneemt, heeft de bibliotheek behoefte aan extra voorleesvrijwilligers.

Hou jij van voorlezen? Neem dan contact met ons op! Je krijgt jaarlijks een training over verteltechnieken om kinderen goed bij het verhaal te betrekken, een jaarabonnement van onze bibliotheek en - indien van toepassing - een reiskostenvergoeding.

Voor meer informatie en/of aanmelden kun je contact opnemen met

Lees ook de informatie over het Voorleesteam Rheden

09-2020