Gastlenen: lekker makkelijk!

Als lid van de Bibliotheek kun je alle kanten op. Je kunt met je bibliotheekpas namelijk ook bij alle andere Nederlandse openbare bibliotheken materialen lenen. Bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, winkelt of studeert.

Kom je vaak in Arnhem, Zutphen of Wageningen? Breng dan eens een bezoek aan een van deze bibliotheken. Verandering van spijs... doet lezen!?

Meestal kun je met de pas van de Bibliotheek Veluwezoom direct materialen lenen. Maar als je twijfelt, ga dan bij je eerste bezoek even langs bij de klantenservice om je pas te registreren voor gastlenen en te vragen naar de voorwaarden. De medewerkers van de gastbibliotheek vertellen je dan ook waar je de geleende materialen moet terugbrengen en wat de uitleenvoorwaarden van de betreffende bibliotheek zijn. 

Goed om te weten:

  • Je kunt je bij meerdere bibliotheken inschrijven als gastlener.
  • Je krijgt in de meeste gevallen geen nieuwe of extra pas. De bibliotheekpas van de Bibliotheek Veluwezoom is in principe geschikt voor gebruik in de gastbibliotheek.
  • Neem een folder mee van de uitleenvoorwaarden van de gastbibliotheek (hoelang je de materialen mag lenen en wat de tarieven zijn voor te laat terugbrengen, etc.). De uitleenvoorwaarden van de gastbibliotheek kunnen anders zijn dan die van de thuisbibliotheek. 
  • Te-laat-gelden of leengelden zijn niet uitwisselbaar. Je moet ze voldoen in de bibliotheek waar ze zijn ontstaan.
  • Verlengen van de leentermijn van in een gastbibliotheek geleende materialen is mogelijk via de klantenservice of website en voorwaarden van de gastbibliotheek. Als je bijvoorbeeld lid bent van de Bibliotheek Veluwezoom en je hebt een boek geleend in de Bibliotheek Arnhem, dan moet je in (of via de website van) de Bibliotheek Arnhem (online) verlengen.
  • In de Bibliotheek Veluwezoom kunnen volwassenen alleen gastlid worden als zij een betaald abonnement van een van de deelnemende bibliotheken hebben. Met een mini- of budgetabonnement is dit niet mogelijk.