Digitaal betalen

De Bibliotheek Veluwezoom heeft sinds 2020 een nieuwe betaalservice: wij versturen digitale facturen voor het betalen van het abonnementsgeld. Leden die voorheen een acceptgiro per post kregen, ontvangen nu 1 maal per jaar een e-mail van ons met een betaallink en een persoonlijke betaalpagina met een koppeling naar iDEAL. Dit doen wij omdat digitaal factureren bijdraagt aan een duurzaam leefmilieu en om de prijs van het lidmaatschap laag te houden.

Op deze pagina lees je hoe het betaalproces verloopt en wat je kunt doen als je vragen hebt. 

Hoe verloopt het betaalproces?

 • Je ontvangt een e-mailbericht voor het betalen van het abonnementsgeld.
 • Controleer de gegevens van de mail. Klopt je lenersnummer, je naam en het te betalen bedrag? Is de afzender van de mail info@bibliotheekveluwezoom.nl?
 • Is het antwoord op de vragen ‘ja’, ga dan naar de knop ‘Betaal met iDEAL’.  
 • Klik op deze knop en je persoonlijke webpagina verschijnt. 
 • Kies je bank en bevestig de overmaking via iDEAL. 
 • Je ontvangt een bevestiging: ‘Betaling geslaagd’.

Vragen en antwoorden over digitaal betalen

Ik wil niet digitaal betalen. Wat moet ik nu doen?

Wil je geen gebuikmaken van onze digitale betaalservice? Geef dat aan ons door. Wij noteren je reactie en je blijft de jaarlijkse nota voor het abonnementsgeld per post ontvangen. 

Welke andere betaalmogelijkheden zijn er?

Naast digitaal betalen kun je ook betalen via:

 1. automatische incasso. Het abonnementsgeld wordt jaarlijks automatisch van je bankrekening afgeschreven, totdat je aangeeft het abonnement te willen stopzetten. De bibliotheek geeft leden die via automatische incasso betalen jaarlijks € 3,00 korting op het abonnementsgeld. Kijk op deze pagina voor meer informatie en een machtigingsformulier >>>
 2. Mijn Bibliotheek. Log in met je lenersnummer en wachtwoord. Ga in het menu naar 'Nog te betalen'. Daar zie je het abonnementsgeld open staan en kun je het bedrag betalen via iDEAL. 
 3. Maak het verschuldigde bedrag over naar NL90 RABO 0123 1783 47 ten name van Stg Bibliotheek Veluwezoom, onder vermelding van je lenersnummer.

   

 

Ik betaal via automatische incasso. Verandert er voor mij iets in 2020?

Voor leden die betalen via automatische incasso verandert er niets. De veranderingen die in 2020 ingaan zijn alleen voor leden die gewend zijn om een acceptgiro van ons te krijgen. 

Hoe kan ik mijn e-mailadres doorgeven?

Je kunt naar de bibliotheek komen en samen met een medewerker je mailadres invullen of controleren. Of je controleert het zelf in Mijn Bibliotheek. Kijk op www.bibliotheekveluwezoom.nl/e-mailadres hoe je dat doet.

Hoe duurzaam is digitaal betalen?

Met digitaal betalen besparen we materialen die belastend zijn of invloed hebben op het milieu. Bijvoorbeeld: drukinkt, papier (brief, envelop), enveloplijm, machines (stroom) om papieren briefmailing te verzenden, slijtage aan printers/machines, benzine/diesel (winning), uitlaatgassen van transport. 

Ik heb een link ontvangen maar die werkt niet. Wat nu?

Aan de link zit uit veiligheidsoverweging een bepaalde geldigheidsduur. Het kan zijn dat de link verlopen is. 

Het verschuldigde bedrag blijft echter wel open staan. Je kunt betalen via Mijn Bibliotheek. Log in met je lenersnummer en wachtwoord. Ga in het menu naar 'Nog te betalen'. Daar zie je het abonnementsgeld open staan en kun je het bedrag betalen via iDEAL. 

Of maak het verschuldigde bedrag over naar NL90 RABO 0123 1783 47 ten name van Stg Bibliotheek Veluwezoom, onder vermelding van je lenersnummer.

Is iDEAL betalen echt veilig?

Ja, betalen via iDEAL is veilig. iDEAL is gebaseerd op internet- en mobiel bankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als online bankieren.

Ik heb een bibliotheekabonnement via de Gelrepas. Wat moet ik doen als ik een factuur krijg?

Als je een abonnement hebt via de Gelrepas en je krijgt een factuur van ons, kom dan even naar de Bibliotheek s.v.p. Daar kunnen we het tegoed van je Gelrepas inzetten voor het abonnement dat je wilt hebben. Meer informatie over een abonnement via de Gelrepas vind je op www.bibliotheekveluwezoom.nl/gelrepas

Wat is PayByLink?

PayByLink is het bedrijf dat betalen via een e-mail voor ons regelt. De Bibliotheek Veluwezoom is met dit bedrijf een samenwerking aangegaan.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met onze ledenadministratie via tel. 0313-41 97 61 of kom langs in de bibliotheek. 

www.bibliotheekveluwezoom.nl/ideal