En toen?

Verken werelden uit het verleden tijdens de Kinderboekenweek

Wil jij spannende verhalen lezen over ridders? Altijd al meer willen weten over oorlogstijd en de Oudheid? Ontdek het tijdens de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in de bibliotheek. Dan staat namelijk alles in het teken van geschiedenis! In de bibliotheek ga je terug in de tijd met de leukste kinderboeken!

Ga op expeditie

Aan de hand van een stickerspeurtocht, bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling, kun je in de Bibliotheek op onderzoek uit in de geschiedenis. Of speel met techniek door de eeuwen heen met het doe-boekje ‘Tijdreizen’ de leukste opdrachten, puzzels en spellen.

 

E-books over geschiedenis

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Voor tijdreizigertjes in de dop

 • Deze ridder zegt nee

  Kate Hindley, Lucy Rowland

  Finn is de liefste en braafste ridder uit het dorp. Maar op een morgen voelt Finn een kriebel opkomen en brult hij heel hard: nee! Finn stopt niet meer met nee roepen, totdat de grote rode draak het dorp bezoekt. Groot prentenboek met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Deze ridder zegt nee

 • De steen en de tijd

  Tineke Meirink, Rian Visser

  Een grote zwerfkei maakt een reis over de aarde vanaf de ijstijd tot nu. Als het ijs smelt, komen er mensen om hem heen wonen. Hij wordt hun beschermer. Later komen ridders voorbij en nog veel later wordt hij verplaatst naar de stad. Oblong prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De steen en de tijd

 • Het hele soepzootje

  Floor Bal, Sebastiaan Van Doninck

  Hoe zijn de aarde, de zon en de maan ontstaan? En hoe kwam de mens op de aarde? Al dit soort vragen worden beantwoord met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het hele soepzootje

 • Held op sokken

  Thé Tjong-Khing, Bette Westera

  Ridder Roderik heeft geen baard. Daarom mag hij geen heldendaden verrichten, maar moet hij harnassen poetsen en koken. Hij kan wel mooie drakengehaktballen draaien. Oblong prentenboek met humoristische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Held op sokken

 • Josephina

  Jaap Robben

  Een jongetje (ik-persoon) vertelt over zijn oma. Hoe ze vroeger een kind was, verliefd werd, mama werd en uiteindelijk zijn oma is geworden. Helaas vergeet oma nu steeds meer. Met sfeervolle illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Josephina

 • Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's

  Guido Van Genechten

  Wist jij dat kippen van dinosaurussen afstammen? Mevrouw kip laat haar familiealbum zien, dat ze samen met een groot ei van haar familie heeft geërfd. Ze laat zien welke dinosaurussoorten allemaal deel uitmaakten van haar familie. En dan gaat ze nu dat ei uitbroeden. Groot prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's

 • Ridder Florian in galop

  Marjet Huiberts

  Zes verhalen over Ridder Florian, die voor alles en iedereen bang is. Ook voor dokter Chirurgijn, meester Chris en voor Jop de nar. Maar is dat wel nodig? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ridder Florian in galop

 • Kinderen met een ster

  Martine Letterie

  Rosa, Klaartje en Leo zijn doodgewone kinderen, totdat ze een ster moeten dragen. Bijna dertig korte verhalen over zes jonge Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen. Met sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kinderen met een ster

 • Keizer aan zee

  Martine Letterie

  Wat doen al die soldaten bij de nederzetting waar Ragin en Ale wonen? Wil de Romeinse keizer echt naar Brittannia? Prentenboek met grote kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 tot 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Keizer aan zee

 • De jacht op de sabeltandtijger

  Pieter van Oudheusden

  In de oertijd bereiden de holbewoners zich voor op de komst van een hongerige sabeltandtijger. Uiteindelijk weet de jonge Olun het beest te bedwingen… met een tekening! Groot prentenboek met kleurrijke, grappige tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De jacht op de sabeltandtijger

 • De ridder

  Hector Dexet

  Een ridder heeft een zwaard, een helm, een harnas, een schild en veel moed. Hij beschermt de bewoners van het kasteel. Kartonnen prentenboek met eenvoudige, gestileerde illustraties in vooral primaire kleuren en met verrassende kijkgaten. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De ridder

 • Piraten

  Suzan Boshouwers

  Kapitein Billie Zilver vertelt over zijn schip, bemanning en zijn leven op zee als piraat. Prentenboek met informatie over piraten, lied, spel, quiz, dubbele uitklappagina met doorsnede van een schip en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Piraten

 • Mo & Spits naar de Middeleeuwen

  Annemarieke Willemsen

  Mo de Mol en Spits de muis zoeken onder de grond een plekje om te slapen. Ze komen veel rommel tegen, maar ook bijzondere dingen, zoals een porseleinen kopje en een gouden munt. Prentenboek over archeologie met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mo & Spits naar de Middeleeuwen

Zilveren griffels en Penselen 2020

www.bibliotheekveluwezoom.nl/kinderboekenweek