de Bibliotheek maakt je rijker

De Bibliotheek: zoveel meer dan boeken!

Dat je voor het lenen van boeken naar de Bibliotheek kan, is voor veel mensen natuurlijk wel bekend. Zowel kinderen als volwassenen weten ons daar ook wel voor te vinden. Maar wat veel mensen vaak niet weten, is het grote aanbod aan andere activiteiten, waar de Bibliotheek bol van staat. Cursussen (voor jong en oud), activiteiten zoals lezingen van bekende auteurs, of netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. De Bibliotheek organiseert het allemaal en is daarmee een bruisende plek in jouw stad of dorp. En wist je bijvoorbeeld dat je bij ons perfect kunt studeren of werken? Er is zoveel meer te vinden dan alleen boeken! De Bibliotheek is er voor jouw persoonlijke ontwikkeling: de Bibliotheek maakt je rijker! 

Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Activiteiten

De Bibliotheek helpt mensen graag om de taal beter te leren. Het maakt niet uit of zij Nederlands als moedertaal hebben of anderstalig zijn. Er zijn groepsactiviteiten, maar ook mogelijkheden om individueel te oefenen. Soms organiseren we dit zelf, met vrijwilligers, en soms samen met andere organisaties. De Bibliotheek Veluwezoom organiseert deze activiteiten in samenwerking met het Taalhuis. De meeste activiteiten zijn gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Fantasierijk

Voorlezen is belangrijk. Maar waar begin je? Veel ouders van jonge kinderen vragen zich af of op welke leeftijd je start en welke boeken je dan uitkiest. En of je vaker hetzelfde verhaal kan voorlezen. De antwoorden op dit soort vragen vind je in een aantal artikelen (via de link hieronder). Ontdek bijvoorbeeld hoe voorlezen bijdraagt aan de taalontwikkeling van jonge kinderen. Of hoe voorleesboeken kunnen helpen bij het beantwoorden van lastige vragen. Wekelijks vind je nieuwe artikelen. 
Wil je meer weten? Loop eens binnen bij de Bibliotheek.

 • In één keer slagen voor je theorie-examen

  de Bibliotheek helpt!

  Kans rijk
 • In één keer slagen voor je theorie-examen

  de Bibliotheek helpt!

  Kans rijk
 • In één keer slagen voor je theorie-examen

  de Bibliotheek helpt!

  Kans rijk

Kansrijk: gratis oefenen voor theorie-examen

Bij Bibliotheek Veluwezoom kun je dit jaar gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor. Het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl, dat beschikbaar is voor iedereen die de Bibliotheek bezoekt, is actueel en conform de CBR-wijze. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.Het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl is beschikbaar voor iedereen die de Bibliotheek bezoekt, leden en niet-leden. Je kunt oefenen op een computer in de Bibliotheek of op je eigen mobiel, tablet of laptop, mits deze is aangesloten op het WIFI-netwerk van de bibliotheek.  

Kom snel naar de bieb en vergroot je kans om je theorie-examen te halen!

www.bibliotheekveluwezoom.nl/rijker