Voor volwassenen

de bibliotheek maakt je rijker

De Bibliotheek Veluwezoom biedt volwassenen onbeperkt lees-, luister- en kijkplezier, interessante activiteiten, cursussen, workshops en ondersteuning bij het zaken doen met de digitale overheid. Je kunt voorleesvrijwilliger worden, deelnemen aan een leesgroep, je boeken aan huis laten brengen, en nog veel meer. Een greep uit de mogelijkheden vind je op deze pagina.

 • Persoonlijke ontwikkeling Bekijk details

  Met de cursussen van de Bibliotheek werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Volg een online cursus over productiviteit, management, marketing, programmeren, design of een van de vele andere onderwerpen.

  Bekijk details van Persoonlijke ontwikkeling

 • Online trainingen SkillsTown Bekijk details

  Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Bekijk dan deze gratis trainingen. Ontdek wat voor werk bij jou past, hoe je gezond en effectief thuiswerkt, zorgt voor beweging en ontspanning én hoe je omgaat met problemen en stress. Er zijn webinars, podcasts, e-learnings en ultrakorte 'essentials' om snel iets nieuws te leren. Vraag toegang en ga aan de slag!

  Bekijk details van Online trainingen SkillsTown

 • Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

  Bekijk details van Informatiepunt Digitale Overheid

 • Donorregistratie Bekijk details

  Sinds 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet in werking getreden. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Op deze pagina vind je meer informatie over deze nieuwe wet. Ook kun je bekijken waar je terecht kan als je hulp nodig hebt bij het maken van de keuze of je wel of geen donor wordt.

  Bekijk details van Donorregistratie

 • Het Internetcafé: alles over nieuwe digitale media Bekijk details

  Weet je nog te weinig van internet? Zou je beter willen leren omgaan met computers, je tablet, apps, Facebook of je smartphone? Heb je moeite met het vinden van de juiste informatie? Kom dan eens naar het internetcafé.

  Bekijk details van Het Internetcafé: alles over nieuwe digitale media

 • Studiekring, ik? Bekijk details

  Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die eens per week of om de veertien dagen bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt twee uur en bevat een “rondje actualiteiten”, er wordt een gekozen onderwerp besproken en je neemt deel aan de discussie.

  Bekijk details van Studiekring, ik?

 • Digisterker Bekijk details

  De overheid doet steeds meer via het internet en ook jij kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Om je op weg te helpen biedt de Bibliotheek Veluwezoom de praktische cursus: Digisterker. In vier bijeenkomsten leer je werken met de elektronische overheid.

  Bekijk details van Digisterker

 • Klik & Tik Bekijk details

  Heb je nog weinig ervaring met computer of internet? Volg dan de cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die je achter elkaar of los kunt volgen.

  Bekijk details van Klik & Tik

 • Bibliotheek en Belastingdienst Bekijk details

  Zaken doen met de digitale overheid? De bibliotheek helpt!

  Zaken doen met de digitale overheid? De bibliotheek helpt! Zo kun je in de Bibliotheek aangifte doen voor de inkomstenbelasting met een veilige computer en internet. Handig als je die thuis niet hebt. Wil je eerst leren om via de computer zaken te doen met de overheid? Dan hebben we een gratis cursus voor je. Denk aan belastingaangifte en toeslagen regelen, een DigiD aanvragen en gebruiken, en de omgeving MijnOverheid verkennen. Deze service is ook gratis als je geen lid bent!

  Bekijk details van Bibliotheek en Belastingdienst

 • Voorleesteam Rheden leest peuters voor Bekijk details

  Vrijwilligers van Voorleesteam Rheden lezen voor aan kinderen in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Rheden.

  Bekijk details van Voorleesteam Rheden leest peuters voor

 • Leeservaringen delen met anderen Bekijk details

  Samen lezen is nóg leuker

  Lezen is nóg leuker in een leesclub. Elk lid van de leesclub leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je het boek met z'n allen. Je leest meer en je ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

  Bekijk details van Leeservaringen delen met anderen

 • de Bibliotheek aan huis Bekijk details

  De Bibliotheek aan huis is een service voor bibliotheekleden die door langdurige ziekte, een handicap of ouderdom aan huis gebonden zijn en niet (meer) zelfstandig naar de bibliotheek kunnen komen.

  Bekijk details van de Bibliotheek aan huis

 • Taalpunt Bekijk details

  Heel veel mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Of met rekenen, internet en op de computer werken. Hoor jij daar bij? Dan kun je daar wat aan doen. Kom langs bij het Taalpunt in de bibliotheek. Je kunt er terecht met je vragen. Wat wil jij leren? We helpen je met het vinden van een geschikt aanbod bij jou in de buurt. Het Taalpunt is er ook voor jou!

  Bekijk details van Taalpunt

 • BoekStart: baby's houden van boeken Bekijk details

  Samen plaatjes kijken en boekjes lezen is goed voor de taalontwikkeling van jouw baby. BoekStart stimuleert ouders om samen te gaan lezen.

  Bekijk details van BoekStart: baby's houden van boeken

 • Samen Nederlands praten Bekijk details

  In de bibliotheek kun je oefenen met Nederlands praten en luisteren. Samen met een vrijwilliger praten we over leuke en belangrijke onderwerpen, zoals bellen, eten en drinken, familie en gezondheid. Iedereen kan meedoen. Het is gratis. Kom een keer kijken of meld je aan bij het Taalpunt. Je bent welkom!

  Bekijk details van Samen Nederlands praten

 • Nederlands lezen en schrijven met Succes! Bekijk details

  Wil jij beter leren lezen en schrijven? Kom dan naar de bibliotheek! Iedere week oefenen we in een groepje de Nederlandse taal.

  Bekijk details van Nederlands lezen en schrijven met Succes!