Middelen voor mensen met speciale behoeften

De Bibliotheek Veluwezoom is er voor iedereen. Daarom biedt de bibliotheek extra faciliteiten voor bijvoorbeeld leden die moeite hebben met lezen of zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen.

De Bibliotheek Veluwezoom biedt extra faciliteiten voor mensen met de volgende speciale behoeften:

• Makkelijk Lezen Plein: materialen voor kinderen en volwassenen met leesproblemen of dyslexie
  • Taalpunt: materialen voor laaggeletterden
  • de Bibliotheek aan huis: service voor leden die niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen
  • Passend lezen: 45.000 gesproken boeken die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Na je aanmelding neemt Bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op om de gegevens door te nemen.