Middelen voor mensen met speciale behoeften

De Bibliotheek Veluwezoom is er voor iedereen. Daarom biedt de bibliotheek extra faciliteiten voor bijvoorbeeld leden die moeite hebben met lezen of zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen.

De Bibliotheek Veluwezoom biedt extra faciliteiten voor mensen met de volgende speciale behoeften:

• Makkelijk Lezen Plein: materialen voor kinderen en volwassenen met leesproblemen of dyslexie
  • Taalpunt: materialen voor laaggeletterden
  • de Bibliotheek aan huis: service voor leden die niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen
  • Passend lezen: 45.000 gesproken boeken die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Na je aanmelding neemt Bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op om de gegevens door te nemen.
  • Grote Letter boeken: Grootletterboeken zijn boeken met grote letters. Bibliotheken lenen deze boeken uit die speciaal voor blinden en slechtzienden zijn gemaakt.
    In de online catalogus van de Bibliotheek Veluwezoom vind je deze Grote Letter Boeken door te zoeken op 'Grote Letter'.
    TIP! De nieuwste Grote Letter Boeken vind je ook op de Aanwinstenpagina door in de rechterkolom te kiezen voor 'Grote Letter'.
    In Mijn Bibliotheek kun je bovendien een interesseprofiel aanmaken voor deze (of een andere) categorie boeken en via een e-mailalert bericht krijgen als er nieuwe Grote Letter Boeken zijn binnengekomen in de bibliotheek.

Grote letter boeken

• De broosheid van het leven

Ina van der Beek

Een weduwe trouwt met een weduwnaar en stuit op tegenstand van zijn puberdochter en de moeder van zijn overleden vrouw.

Grootletterboek

Bekijk details van De broosheid van het leven

• Rozenlaan 10; liefdesroman

Angelique van Dongen

Wanneer de eigenaresse van een villa met appartementen verliefd wordt, vragen haar zoon en de andere de bewoners zich af of de man wel oprecht is.

Bekijk details van Rozenlaan 10; liefdesroman

• Rotsvast

Greetje van den Berg

De familie van een jongen, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling, gelooft in zijn onschuld; als een veroordeling toch onontkoombaar lijkt, trekt dit een zware wissel op het gezin.

Bekijk details van Rotsvast

• Verloren tijd

Marja Visscher

Als boerenzoon Driek zijn droom om kunstschilder te worden probeert te verwezenlijken, dreigt hij zijn geliefde Janna te verliezen.

Bekijk details van Verloren tijd

• Dat ene verschil

Julia Burgers-Drost

Na de dood van haar oom trekt Vera in bij haar tante. De komst van een behulpzame klusjesman wekt de argwaan van Vera.

Grootletterboek

Bekijk details van Dat ene verschil

• Crash; spannende liefdesroman

Ellen Lina

Nadat Anna op televisie heeft verteld over de vliegramp die zij overleefde, neemt een man van wie zijn vrouw en dochter omkwamen, contact met haar op.

Grootletterboek

Bekijk details van Crash; spannende liefdesroman

• De man die alles achterliet

Tanya Commandeur

Als de 21-jarige David Buijser vijftig brieven van zijn vader Johannes vindt, de man die tien jaar daarvoor huis en haard achterliet en naar Amerika vertrok, besluit hij zijn vader in New York te gaan opzoeken.

Grootletterboek

Bekijk details van De man die alles achterliet

• Zijn naam is 'Joris'

Arie Jongkind

Een jonge vrouw ontdekt wie haar biologische vader is.

Bekijk details van Zijn naam is 'Joris'

• Eindpunt

Olga van der Meer

Met grote letters gedrukt

Bekijk details van Eindpunt

• Rumoer op Dostie

Gerda van Wageningen

Kort na de Eerste Wereldoorlog helpt een jonge vrouw haar zus op de boerderij; een geheim uit het verleden lijkt echter haar toekomst in de weg te zitten.

Bekijk details van Rumoer op Dostie

• Pegasus; een immigrantenfamilie overleeft dankzij een raspaard

Danielle Steel

Het wel en wee van twee bevriende Duitse landgoedeigenaren, paardenliefhebbers, van wie de ene in 1938 met zijn zonen naar Amerika vlucht en de andere in de Tweede Wereldoorlog in Duitsland verzetswerk verricht.

Grootletterboek

Bekijk details van Pegasus; een immigrantenfamilie overleeft dankzij een raspaard

• Roeien naar de Volewijck

Suzanne Wouda

In de 17e eeuw zijn Flora en Mare samen opgegroeid in het Amsterdamse burgerweeshuis; wanneer Flora’s zoon zoek raakt, vertrekt Mare naar Haarlem om hem op te sporen.

Bekijk details van Roeien naar de Volewijck

• Het eiland

John Grisham

Een beginnend schrijfster wordt ingehuurd om uit te zoeken of een succesvolle boekhandelaar op Camino Island gestolen manuscripten in bezit heeft.

Bekijk details van Het eiland

• Het geheim van Pembrooke Park; roman

Julie Klassen

Vanwege financiële problemen is een welgestelde familie gedwongen te verhuizen van Londen naar een in slechte staat verkerend landgoed dat vele geheimen blijkt te herbergen.

Bekijk details van Het geheim van Pembrooke Park; roman

• Hometown; liefdesroman

Astrid Witte

Een jonge vrouw vindt de liefde van haar leven, alleen blijkt hij met een kleine gemeenschap in een afgezonderd dorpje te wonen waar men een primitief leven leidt.

Bekijk details van Hometown; liefdesroman

• Donkere ogen; spannende liefdesroman

José Vriens

Na in haar eigen huis te zijn aangerand, is Eline haar vertrouwen in mannen kwijt; de charmante Dave weet echter de weg naar haar hart te vinden maar hij blijkt geheimen te hebben die het daglicht niet kunnen verdragen.

Grootletterboek

Bekijk details van Donkere ogen; spannende liefdesroman

• Happy

Roos Verlinden

Een veertiger heeft een moeilijke periode achter de rug: ze is na 23 jaar huwelijk gescheiden en moet wennen aan het voor haar nog onbekende singlebestaan.

Bekijk details van Happy

Vind meer grote letterboeken in de catalogus