Middelen voor mensen met speciale behoeften

De Bibliotheek Veluwezoom is er voor iedereen. Daarom biedt de bibliotheek extra faciliteiten voor bijvoorbeeld leden die moeite hebben met lezen of zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen.

De Bibliotheek Veluwezoom biedt extra faciliteiten voor mensen met de volgende speciale behoeften:

• Makkelijk Lezen Plein: materialen voor kinderen en volwassenen met leesproblemen of dyslexie
  • Taalpunt: materialen voor laaggeletterden
  • de Bibliotheek aan huis: service voor leden die niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen
  • Passend lezen: 45.000 gesproken boeken die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Na je aanmelding neemt Bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op om de gegevens door te nemen.
  • Grote Letter boeken: Grote letter boeken zijn boeken met grote letters. Deze boeken zijn speciaal gemaakt voor mensen die leesproblemen hebben / moeite hebben met het lezen van kleine letters. In de online catalogus van de Bibliotheek Veluwezoom vind je deze Grote Letter boeken door te zoeken op 'Grote Letter'.
    TIP! De nieuwste Grote Letter boeken vind je ook op de Aanwinstenpagina door in de rechterkolom te kiezen voor 'Grote Letter'.
    In Mijn Bibliotheek kun je bovendien een interesseprofiel aanmaken voor deze (of een andere) categorie boeken en via een e-mailalert bericht krijgen als er nieuwe Grote Letter Boeken zijn binnengekomen in de bibliotheek.

Grote letter boeken

• Onverwacht verliefd

Saskia Schouten

Een weekendje Praag leidt voor twee vriendinnen tot romantische ontmoetingen met grote contrasten en grote gevolgen.

Bekijk details van Onverwacht verliefd

• Zwervers en prinsessen

Sandra Berg

Als een mooi geklede sprookjesprinses incheckt in het Grand Hotel Victoria, trekt ze de aandacht van een filmproducent terwijl een kunstenares een zwerver ontmoet die haar enorm intrigeert.

Grootletterboek

Bekijk details van Zwervers en prinsessen

• Volle bloei

Hetty Kleinloog

Vijf oudere vrouwen helpen elkaar bij het verwezenlijken van hun diepste wens en bouwen al doende een diepe vriendschap op.

Bekijk details van Volle bloei

• De verpande Olmenhoeve

Clemens Wisse

Wanneer de oudste zoon van een rijke boer zijn vaders geld misbruikt, brengt hij de hoeve in grote problemen.

Bekijk details van De verpande Olmenhoeve

• Pinguïns & passie

Anita Verkerk

Wanneer Marleen en haar vader een cruise naar Antarctica maken, raken zij verwikkeld in romantische avonturen.

Bekijk details van Pinguïns & passie

• Bij zonsondergang

Nora Roberts

Als een vrouw na 25 jaar opgesloten en mishandeld te zijn geweest, terugkeert naar haar familieranch in Montana is de angst groot, want de dader loopt nog steeds rond.

Bekijk details van Bij zonsondergang

• Een verleidelijk voorstel

Katie Fforde

Een jonge Engelse ontmoet in New York een rijke oude dame en haar kleinzoon, met wie ze bevriend raakt.

Grootletterboek

Bekijk details van Een verleidelijk voorstel

• Single & sexy

Mariëtte Middelbeek

Als rekeningen en aanmaningen zich opstapelen ziet een jonge vrouw maar een uitweg om uit de schulden te komen: ze plaatst een advertentie op Marktplaats waarin ze zich aanbiedt als date.

Bekijk details van Single & sexy

• Stap één

Margreeth Kooiman

Een vrouw woont noodgedwongen met haar drankzuchtige man in een afgelegen Zuid-Frans dorp, waar haar huwelijk opnieuw gaat wankelen.

Bekijk details van Stap één

• Trots op jou!

Angelique van Dongen

Een vrouw is na een vechtscheiding gedwongen werk te zoeken.

Grootletterboek

Bekijk details van Trots op jou!

• Dansen in het donker

René Appel

Een moeder van twee puberzoons verliest haar man nadat zij onthult dat ze een affaire had.

Grootletterboek

Bekijk details van Dansen in het donker

• Sprong in het diepe

Tamara Haagmans

Wanneer een jonge vrouw haar baan verliest, vertrekt zij naar een Duits golf-resort waar zij een aantrekkelijke man ontmoet.

Grootletterboek

Bekijk details van Sprong in het diepe

• Julia & Julia

Gaby Rasters

Twee jonge vrouwen gaan op zoek naar hun verleden en komen daarbij in groot gevaar.

Bekijk details van Julia & Julia

• Rondom Amber

Olga van der Meer

Ondanks hun relatiebreuk voeden Ymke en Marvin samen hun dochtertje Amber op. Wanneer Ymke een nieuwe vriend krijgt, leidt dit tot complicaties.

Bekijk details van Rondom Amber

• Vlucht naar het eiland

Margreet Maljers

Wanneer Lisette door haar man wordt verlaten zoekt ze haar toevlucht op een eiland, waar zij haar leven opnieuw vorm probeert te geven. Ook de nieuwe vriendin van haar ex-man komt voor uitdagingen te staan.

Grootletterboek

Bekijk details van Vlucht naar het eiland

• Mijn beeld van jou

Susan van Eyck

Als een jonge vrouw een fotograaf ontmoet en op hem verliefd wordt, kiest ze tot verbazing van haar omgeving voor hem en een totaal andere richting in haar leven.

Grootletterboek

Bekijk details van Mijn beeld van jou

• De Cock en de naakte waarheid

Peter Römer

Rechercheur De Cock en zijn collega Dick Vledder krijgen te maken met de moord op een jonge visser uit IJmuiden en de moord op een prostituee.

Bekijk details van De Cock en de naakte waarheid

• Villa Esperanza

Greetje van den Berg

Na een gestrand huwelijk en ontslag wordt een vrouw uitgenodigd voor een verblijf in een villa in Zuid-Frankrijk door een man die haar van vroeger denkt te kennen en als ze hierop ingaat, maakt dit bij beiden veel emoties los.

Bekijk details van Villa Esperanza

• De dochters van Venhove

Clemens Wisse

Als de oudste dochter van een rijke boer tegen de wil van haar vader met een arme molenaarszoon trouwt, ontwricht dit hun hechte band.

Bekijk details van De dochters van Venhove

Vind meer grote letterboeken in de catalogus