Middelen voor mensen met speciale behoeften

De Bibliotheek Veluwezoom is er voor iedereen. Daarom biedt de bibliotheek extra faciliteiten voor bijvoorbeeld leden die moeite hebben met lezen of zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen.

De Bibliotheek Veluwezoom biedt extra faciliteiten voor mensen met de volgende speciale behoeften:

• Makkelijk Lezen Plein: materialen voor kinderen en volwassenen met leesproblemen of dyslexie
  • Taalpunt: materialen voor laaggeletterden
  • de Bibliotheek aan huis: service voor leden die niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen
  • Passend lezen: 45.000 gesproken boeken die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Na je aanmelding neemt Bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op om de gegevens door te nemen.
  • Grote Letter boeken: Grote letter boeken zijn boeken met grote letters. Deze boeken zijn speciaal gemaakt voor mensen die leesproblemen hebben / moeite hebben met het lezen van kleine letters. In de online catalogus van de Bibliotheek Veluwezoom vind je deze Grote Letter boeken door te zoeken op 'Grote Letter'.
    TIP! De nieuwste Grote Letter boeken vind je ook op de Aanwinstenpagina door in de rechterkolom te kiezen voor 'Grote Letter'.
    In Mijn Bibliotheek kun je bovendien een interesseprofiel aanmaken voor deze (of een andere) categorie boeken en via een e-mailalert bericht krijgen als er nieuwe Grote Letter Boeken zijn binnengekomen in de bibliotheek.

Grote letter boeken

• Zussenliefde

Gerda van Wageningen

De partnerkeuzes van een jonge bakker en van zijn zus zorgen rond het jaar 1918 voor de nodige spanningen in verschillende families.

Bekijk details van Zussenliefde

• Blijvende herinnering

Ina van der Beek

Een vrouw probeert na de oorlog door te gaan met het leven, maar dat lukt niet goed omdat de oorlog overal om haar heen en in haar herinneringen nog aanwezig is.

Bekijk details van Blijvende herinnering

• Ruwe bolsters

Catalijn Claes

Als een wat oudere visventer door quota, inflatie en bezuinigingen is gedwongen zijn bedrijfje op te geven, kan hij aan de slag als kokkelaar: met blote handen kokkels vangen op het wad.

Bekijk details van Ruwe bolsters

• Laat maar!

Suzanne Peters

Een jonge vrouw is dolgelukkig als haar vriend haar ten huwelijk vraagt, maar dan komt onverwachts een eind aan haar voorspoed.

Grootletterboek

Bekijk details van Laat maar!

• Schemerduister

Johanne A. van Archem

Na de Tweede Wereldoorlog emigreert een jonge vrouw naar Australië, waar ze samen met een nieuwe vriendin een groot familiegeheim ontrafelt.

Bekijk details van Schemerduister

• Voor mij

Jojo Moyes

Een jonge Britse vrouw neemt een grote stap buiten haar comfortzone met een nieuwe baan bij een rijk gezin in New York en ontdekt snel dat extra geld extra problemen oplevert.

Bekijk details van Voor mij

• De graaf en het Weense wasmeisje

Hans Wentholt

Twee jonggeliefden uit verschillende klassen in Wenen rond 1900 proberen hun positie te behouden in een periode waarin nationalisme en antisemitisme opkomen.

Bekijk details van De graaf en het Weense wasmeisje

• Gouden kooi

Camilla Läckberg

Als Faye van haar man, een succesvol ondernemer, hoort dat hij wil scheiden, neemt ze subtiel wraak.

Bekijk details van Gouden kooi

• Haar eigen melodie

Gea Veldkamp

Een derdejaars studente aan het conservatorium twijfelt eraan wat ze echt wil.

Grootletterboek

Bekijk details van Haar eigen melodie

• Open einde

Corine Hartman

Inspecteur Nelleke de Winter onderzoekt de mysterieuze val van een aannemer tijdens renovatiewerkzaamheden in zijn eigen huis in het boekenstadje Bredevoort.

Bekijk details van Open einde

• Bakkersliefde

Gerda van Wageningen

Na een mislukt huwelijk keert een vrouw met haar kinderen terug naar haar geboortedorp Oud-Beijerland waar ze probeert de droom van haar zoon om bakker te worden, te verwezenlijken.

Bekijk details van Bakkersliefde

• De buurjongen

Jan Siebelink

Een man met een verstandelijke en emotionele beperking, die op 11-jarige leeftijd zijn moeder verloor, trouwt en wordt vader, maar zijn relatie met zowel zijn vrouw als zijn kind lijdt onder zijn beperkingen.

Bekijk details van De buurjongen

• Citytrip

Gerda van Wageningen

Een gescheiden vrouw en een weduwnaar proberen hun gezinnen met bijna volwassen kinderen samen te voegen.

Bekijk details van Citytrip

• Late lente

Marleen Schmitz

Een vrouw verliest haar man door een hartaanval en moet ineens alleen het bedrijf runnen, wat niet zonder slag of stoot gaat.

Bekijk details van Late lente

• Verscheurd

Simone Foekens

Een jonge vrouw, die pas is afgestudeerd als fysiotherapeut, krijgt problemen met haar vriend die het maar niets vindt dat zij mannen behandelt.

Bekijk details van Verscheurd

• Niets te kiezen

Olga van der Meer

Als een man op de begrafenis van zijn vrouw een vroegere schoolvriendin van haar ontmoet, klikt het tussen hen.

Grootletterboek

Bekijk details van Niets te kiezen

• De kleermaakster van Dachau

Mary Chamberlain

Een jonge Engelse vrouw belandt door omstandigheden in concentratiekamp Dachau waar ze weet te overleven doordat ze handig is met naald en draad.

Bekijk details van De kleermaakster van Dachau

• De goede zoon

Rob van Essen

In een toekomstige wereld overdenkt een 60-jarige schrijver zijn leven als hij kort na de dood van zijn moeder door een oud-collega wordt meegevoerd op een geheimzinnige reis.

Grootletterboek

Bekijk details van De goede zoon

• Heimwee

Greetje van den Berg

Twee voormalig beste vriendinnen die destijds ruzie kregen om een jongen, komen elkaar op een reünie weer tegen waar die jongen niet is en ze besluiten samen naar hem op zoek te gaan.

Bekijk details van Heimwee

Vind meer grote letterboeken in de catalogus