Middelen voor mensen met speciale behoeften

De Bibliotheek Veluwezoom is er voor iedereen. Daarom biedt de bibliotheek extra faciliteiten voor bijvoorbeeld leden die moeite hebben met lezen of zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen.

De Bibliotheek Veluwezoom biedt extra faciliteiten voor mensen met de volgende speciale behoeften:

• Makkelijk Lezen Plein: materialen voor kinderen en volwassenen met leesproblemen of dyslexie
  • Taalpunt: materialen voor laaggeletterden
  • de Bibliotheek aan huis: service voor leden die niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen
  • Passend lezen: 45.000 gesproken boeken die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Na je aanmelding neemt Bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op om de gegevens door te nemen.
  • Grote Letter boeken: Grote letter boeken zijn boeken met grote letters. Deze boeken zijn speciaal gemaakt voor mensen die leesproblemen hebben / moeite hebben met het lezen van kleine letters. In de online catalogus van de Bibliotheek Veluwezoom vind je deze Grote Letter boeken door te zoeken op 'Grote Letter'.
    TIP! De nieuwste Grote Letter boeken vind je ook op de Aanwinstenpagina door in de rechterkolom te kiezen voor 'Grote Letter'.
    In Mijn Bibliotheek kun je bovendien een interesseprofiel aanmaken voor deze (of een andere) categorie boeken en via een e-mailalert bericht krijgen als er nieuwe Grote Letter Boeken zijn binnengekomen in de bibliotheek.

Grote letter boeken

• Als dauwdruppels op het land

Henny Thijssing-Boer

Een met huwelijksproblemen kampende vrouw wordt verliefd op een man wiens echtgenote al jaren in coma verkeert.

Grootletterboek

Bekijk details van Als dauwdruppels op het land

• De boomgaard

Lynn Austin

Een Amerikaanse weduwe die in 1930 voor de moeilijke taak staat het familiebedrijf, een uitgestrekte fruitkwekerij, voort te zetten, krijgt hulp van een vreemdeling.

Bekijk details van De boomgaard

• Gescheurd wolkendek

A. den Uil-van Golen

Een alleenstaande, christelijke moeder voelt zich vaak alleen staan en eenzaam, helemaal als een gebeurtenis haar leven op z'n kop zet.

Bekijk details van Gescheurd wolkendek

• Onvoorwaardelijke liefde

Gerda van Wageningen

Na de dood van haar man probeert een jonge vrouw in 1932 een toekomst op te bouwen voor haarzelf en haar twee dochtertjes.

Bekijk details van Onvoorwaardelijke liefde

• Dit is liefde!

Roos Verlinden

Zes vrouwen, die voor een korte vakantie op Texel zijn, denken na over hun leven en hun keuzes.

Grootletterboek

Bekijk details van Dit is liefde!

• Lied van wind en water

Marja Visscher

Nadat zijn vrouw in het kraambed is overleden, gooit advocaat Jacob Amersfoordt het roer om en koopt een boerderij in de pas drooggelegde Haarlemmermeer.

Grootletterboek

Bekijk details van Lied van wind en water

• IJskoud

Suzanne Vermeer

Na 25 jaar wordt de zaak van een vermiste tiener opnieuw geopend.

Bekijk details van IJskoud

• Het huis aan de Vecht

Margreet Crispijn, Reina Crispijn

Het leven van vijf vrouwen die werken in een seniorencomplex.

Bekijk details van Het huis aan de Vecht

• Weerloos hart

Hanny van de Steeg

Een jonge vrouw laat alles wat haar dierbaar is achter om haar oudoom te helpen in de huishouding, maar het loopt allemaal heel anders dan verwacht.

Bekijk details van Weerloos hart

• Silhouet van ijs

Sandra Berg

Een verlegen jonge vrouw vindt haar onderbuurvrouw bewusteloos in haar antiekwinkel.

Grootletterboek

Bekijk details van Silhouet van ijs

• Volhouder

Jan W. Klijn

Een jonge man heeft maar één droom: als arts werken in een ziekenhuis, maar hij wordt keer op keer uitgeloot voor de studie geneeskunde. Toch houdt hij vol.

Bekijk details van Volhouder

• Geleende tijd

Catalijn Claes

Het wel en wee van visser Lieuwe Banning.

Bekijk details van Geleende tijd

• Wervelstorm

Olga van der Meer

Drie kinderen, die door hun moeder zijn verlaten, krijgen een jaar na de dood van hun vader de kans om hun moeder te ontmoeten.

Bekijk details van Wervelstorm

• Moederhart

Mariëtte Middelbeek

Een zwangere vrouw, die krijgt te horen dat ze is geadopteerd, gaat op zoek naar haar biologische moeder.

Bekijk details van Moederhart

• De tocht naar het licht

Leni Saris

Door haar eigengereidheid en problemen thuis verknoeit een meisje haar muzikale opleiding en er is heel wat voor nodig eer alles weer in goede banen geleid wordt.

Grootletterboek

Bekijk details van De tocht naar het licht

• Voor altijd

Angelique van Dongen

Het leven van een jonge vrouw neemt na een burn-out een heel andere wending.

Bekijk details van Voor altijd

• Passie in Peking

Anita Verkerk

Een jonge vrouw heeft geen vertrouwen meer in de liefde maar wanneer ze met een groepsreis voor singles naar China reist, is er toch een man die haar interesse wekt.

Bekijk details van Passie in Peking

• Met losse teugels

Mien van 't Sant

Als een jongen slecht kan leren, heeft zijn moeder daar grote problemen mee.

Grootletterboek

Bekijk details van Met losse teugels

Vind meer grote letterboeken in de catalogus